Föreläsningar

Sångföreläsning

Jag började att ta sånglektioner vid 18 års ålder och studerade då i första omgången ca 2 år. Jag studerade sen vidare under 1,5 år när jag var 26 år.

Min upplevelse är att det i början av 80-talet inte var så vanligt bland oss som verkade inom pop-/rockgenren, att man tänkte på att arbeta med sin röst. Jag är så tacksam för att jag studerade dessa åren, och på så sätt skaffade mig en avslappning, ett stöd, en dynamik. Ja, helt enkelt ett förhållningssätt, som har gjort att min röst fått behålla så mycket av både sin höjd, kraft och klang genom alla år.

Nu erbjuder jag er som arbetar inom musikgymnasium, studieförbund etc. att kunna boka mig för en föreläsning där jag berättar om min väg fram tills i dag med rösten som mitt verktyg. Där jag också kommer att visa vissa övningar, och visa på vikten av att arbeta med sin röst för ett långt och hälsosamt sångliv.

Jag kommer också att prata om hur svårt det ibland kan vara för en röst i ett pop-/rockband, då volymen tenderar att bli väldigt hög i en replokal – vilket i sin tur gör att en röst spänner sig och ganska snabbt blir trött. Hur en sångare helt enkelt ibland måste fightas med sin egna kamrater om plats i ljudbilden.